{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
9.831 visninger | Oprettet:

Frederik N
Frederik N
Tilmeldt:
30. okt 2012
Følger: 1 Emner: 2 Svar: 4

Hydraulik-teori {{forumTopicSubject}}

Hej Traktorgalleri.

Mit spørgsmål er hvad man skal være opmærksom på når man bygger et hydrauliksystem, med en pumpe+ventil+dobbeltvirkende cylinder.

Er der altid en omløbsventil i pumpen så det ikke springer i luften, eller løber olien bare igennem ventilen når den er i flydestilling?

Vh. Frederik


Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  Hydraulik-teori
  • #1   16. apr 2014 Du skal bare have fat i en trykbegrænsningsventil, så du kan indstille, det maximale arbejdstryk, så skulle du være sikret!

  • #2   16. apr 2014 Det kommer såmænd an på hvilken hydraulik ventil der er tale om. Danfoss pvg ventiler er det bare plug and play da de i forvejen selv kompenserer således trykket ikke bliver for højt

  • Frederik N
    Frederik N Tilmeldt:
    okt 2012

    Følger: 1 Emner: 2 Svar: 4
    #3   16. apr 2014 Okay det lyder rigtig godt. smiley Men som jeg har forstået, så løber olien bare igennem ventilen når den står i flydestilling og dermed ikke hele tiden står med maks tryk!

  • #4   16. apr 2014 Det kommer an på hvordan retningsventilen bliver for højt, men uanset hvad skal du have en på for at beskytte kredsen, da det ikke vil blive ledt til tanken, når du bruger ventilen.

  • Kenneth S
    Kenneth S Tilmeldt:
    aug 2012

    Følger: 1 Svar: 6
    #5   17. apr 2014 kommer også an på om din ventil er med åben eller lukket center


  • #6   17. apr 2014 Der mange andre ting og faldgrupper at tage højde for, end bare det du nævner, når du bygger et hydraulisk anlæg..
    Udover det vil en pgv ventil ikke nødvendigvis virke efter hensigten, da den både kan sættes op til fastfortrægningspumpe og LS (også den ikke ligefrem billig)..

    Du skal desuden bestemme, hvilket tryk og flow du har tænkt dig og køre med, og ud fra det bestemme DN og PN til dine komponenter.

    Hvis du vil have lidt styr på tingene selv, kan jeg anbefale og købe den her bog:

    http://www.maskinmesterskolens-boghandel.dk/index.php?page=shop.product_details&flypage=flypage.tpl&product_id=102&category_id=28&option=com_virtuemart&Itemid=1&vmcchk=1&Itemid=1


  • #7   17. apr 2014 Til Kent:

    Hvis du taler om Danfoss PVG ventil ville det godt nok være som at skyde sig selv i foden at sætte en LS pumpe på. Da deres PVG ventil i forvejen har Load sensing indbygget.

    Til Frederik N:

    Jeg tror du bliver nød til at fortælle hvilke komponenter du specifikt har til rådighed for vi kan hjælpe dig:)
    Hydraulik kan være utroligt farlig pga. det høje tryk, men dermed skal det også siges at man sagtens kan makke noget sammen som rent faktisk virker uden at man har en ph.d i hydraulik systemer smiley


  • #8   17. apr 2014 Bastian Gaardahl C

    Ja du nævnte en danfoss, og ja den kan sættes op til og have intern "LS"(fastfortrænings pumpe), men det kan bestemt også sættes op til og køre med tilbage førings signal, med en varibel pumpe, og vil bestemt give nogen uhensigts mæssige reaktioner ved at sætte den forkert op..

    Så ved ikke hvor meget det er at skyde sig selv i foden..

    Det handler jo nok mere om at man ved hvad man taler om, og i hvilken forbindelse ventilen skal skal bruges.
    Udover det er en pvg stadig en MEGET dyr løsning til f.eks bare en brænde kløver..

    Nok behøver man ikke en Ph d, men lidt grundlæggende viden omkring det og lidt beregning skader bestemt ikke..
    Og derfor vil det være ret dejligt for trådstarter at have styr på tryk, flow, effekt, hastigheder og nominelle diametre/tryk (DN/PN).

    Så han er i stand til og bygge et anlæg, som virker, også i flere år..


  • #9   18. apr 2014 Nu er sagen den at jeg har skrevet bachelor projekt om netop pvg ventilen. Jeg er energi ingeniør med specialisering indenfor regulering af mekaniske og hydrauliske systemer. Det er korrekt at du godt kan sætte en LS pumpe på, men det vil højest sandsynligt give dig noget error i feedback da du har to closed loop systemer som forsøgene at regulere det samme system. Og jo det vil være at smide dine penge ud af vinduet at sætte en Danfoss pvg ventil sammen med en LS pumpe. Netop fordi pvg ventilen er så gennem arbejdet, med intern ventil til at styre load og ligeledes en intern ventil til at styre flowet til den enkelte ventil i ventil gruppen. Men det er vel også lige meget når manden laver en brændekløver med en ventil fra oldtiden.

  • Frederik N
    Frederik N Tilmeldt:
    okt 2012

    Følger: 1 Emner: 2 Svar: 4
    #11   18. apr 2014 Mange tak jeres input. Jeg beklager at jeg ikke er kommet med flere informationer. Sagen er den at jeg er ved at bygge en lille maskine til at køre træ ud af skoven med. Den er bygget op omkring en gammel havetraktor og en aflæsservogn. Jeg har fået en gammel dobbeltvirkende cylinder, så havde tænkt at den skulle sidde i knækleddet og udgøre styringen af maskinen. (Jeg skal nok komme med flere oplysninger om cylinderen på mandag. Så var det bare jeg skal være opmærksom på når jeg skal finde en (forholdsvis billig og gerne brugt) ventil og lille pumpe. Motoren som skal trække pumpen er kun på 12 hk. Så det skal ikke være en stor pumpe. Tak for hjælpen. Jeg har forsøgt at vedhæfte et billede af projektet. smiley
    Vh. Frederik


    profilbillede
  • #12   19. apr 2014 Bastian Gaardahl C

    Jamen siden du har skrevet projekt om det, ved du vel også at der i ende dækslet pvgen, kan skiftes nogen propper (pinol skruer), hvor ved ventilen kan ændres fra intern til ekstern LS.

    Alt efter hvad man sætte pvgen på, f.eks. en traktor med enten closed eller open center, skal endedækslet ændres.

    Hvis ventilen er sat op til open center(intern LS) og dermed fastfortræningspumpe, som cirkulere sin fulde mængde olie hele tiden.
    Sætter du en traktor med closed center på, vil det give en ret uhænsigts mæssig reaktion, pga pumpen vil cirkulere olie, når ventil ikke er i brug, og influere på de andre funktioner på traktoren, samt unødig opvarming af hydraulik olien.

    Så jo pgven kan bruges til begge typer pumper/anlæg, men den skal ændres, alt efter hvilken anlæg og pumpe man sætter den bagefter.


  • #13   19. apr 2014 Det er er jeg helt klar over at man kan ændre den fra intern til ekstern LS. Men med mindre at du i forvejen har en LS pumpe på din traktor, så er der ingen grund til at ændre den til ekstern LS. Hvis man står og skal ud og købe alle sine komponenter ville det være dumt at investere både i en LS pumpe og en pvg ventil. Når du kan nøjes med en pumpe med konstant flow og en pvg smiley

  • #14   19. apr 2014 Hmm der vil jeg så nok sætte et spørgsmålstegn, hvis du vil bygge anlæg med godt/lavt energi forbrug, så vil det bestemt ikke være optimalt med fastfortræningspumpe og pgv..

    pgven vil jo ikke i sig selv give en høj virkningsgrad, kun fordi det er en pvg, og at den er flow og tryk kompenserende under drift/tomgang, gør den ikke bedre rent virkningsgradsmæssigt i forhold til en almindelig 4/4 ventil..
    Ved fastfortræningspumpe vil du jo stadig have flow gennem system/ventilen, og tilbage til tank, da olie flowet ikke reguleres ned.
    Og derved et forholdsvis højere effekt forbrug under tomgang.

    Det vil så derfor stadig være bedre at invistere i en variable pumpe, og lave rigtigt ls, da systemet så vil køre med closed center og ingen olie cirkuleres, samt pilot/servo trykket ikke er højere end nødvendigt for at vinkle pumpen ned.


  • #15   19. apr 2014 Det er ikke korrekt at flowet i en pvg ikke bliver ned justeret. For hver ventilgruppe skal der være et basemodule. Dette base module sørger for at lede alt olie tilbage til tanken hvis ikke pvg'en har behov for olie. Dermed vil der ikke være nogen belastning og pumpen kører med mindst mulig energiforbrug. Fuldstændig som hvis din LS pumpe ikke har nogen belastning, så vil den ændre vinklen inde i pumpen således at den ikke flytter noget olie, men den vil stadig køre ved samme omdrejninger som hvis den var belastet.

  • #16   20. apr 2014 Hvordan i alverden vil du regulere flowet ned på en pumpe med fastfortræning ????

    Det kan godt være at pgven sænker trykket i systemet, fordi pilottrykket justeres ned, men du cirkulere stadigvæk olie, og derved optages der mere effekt, end hvis du ikke cirkulere olie.
    Ved tomgang fungere en pgv grundlæggende som en ventil med open center, hvis den er sat op til en fastfortræningspumpe.

    Hvilket vil sige at selvom du har eks. 20 bar i systemet under tomgang, cirkulere du stadig pumpens fulde mængde, eks. 100 liter.
    Lav beregninen på det, og se den optagede effekt..

    Ved closed center, variable pumpe, cirkuleres der ingen olie, og trykket vedligeholdes kun for at vinkle pumpen ned.
    Hvilket vil være eks. 20 bar, men her flyttes kun det olie der skal efterfylde stemplet som vinkler pumpen ned, eks. 5 liter.

    Formlen til beregning af P=(flowet * trykket)/600

    Hvilket ved mit eksempel vil give en optaget effekt på 3,3 kW(fastfortræning) og 0,2 kW(variable pumpe).
    Du må jo selv vurdere hvad der mest optimalt, rent energi mæssigt?


  • #17   21. apr 2014 Det er helt korrekt at flowet forbliver det samme med en fast fortrængningpumpe.

    Dine beregninger er som sådan acceptable, du tager bare ikke højde for konverteringen fra mekanisk aksel arbejde til hydraulik flow. Med den variable pumpe vil akselen som driver pumpen køre med samme omdrejninger, forskellen er bare at den ændrer vinkel på en bagplade inde i pumpen, hvormed du sænker effektiviteten af pumpen, så dine beregninger kan ikke stilles så firkantet op.

    Men jeg vil give dig ret i at du muligvis kan øge effektiviteten ved at lave den opsætning som du omtaler, men som ingeniør bliver man nød til at forholde sig til en række givne parametre for den system du sætter op, analysere dem og finde den bedste løsning mht. pumpevalg osv. (Optimum design). Hvor det står ganske klart at med en LS pumpe skal systemet køre rigtig mange timer før den ekstra omkostning kan betale sig.


  • Frederik N
    Frederik N Tilmeldt:
    okt 2012

    Følger: 1 Emner: 2 Svar: 4
    #18   21. apr 2014 For lige at runde diskussionen af, hvilen ventil og pumpe vil så anbefale til mit projekt. Cylinderen har følgende mål: cylinder: 50 mm. Stempelstang: 25 mm. Slaglængde: 200 mm. Jeg forestiller mig at jeg skal have en 4/3 ventil, men har ikke helt styr på hvilken type, og jeg ved heller ikke hvad for en pumpe jeg skal bruge, og hvor stor den skal være. I må gerne komme med links, evt. fra denne hjemmeside, de viser nemlig priser: http://www.dani-tech.com/produkter/ventiler-og-tilbehoer.aspx
    På forhånd tak for hjælpen.


    profilbillede
  • #19   21. apr 2014 Med mindre du har tænkt dig sætte en frekvensomformer på fastfortræningspumpen, så køre den nu også med samme omdrejningstal (for udsat de er drevet elektrisk)

    Og du vil derfor have samme forhold ved begge pumper (stort set samme mekaniske og hydrauliske virkningsgrad).
    Og vi kan jo forudsætte at man køber en begge pumper med så høj/god virkningsgrad som muligt.

    Syntes bare det sjovt at du åbenbart skulle være ingenør med speciale i hydrausliske anlæg, og stadig ikke kan/vil give mig ret i at det laveste effekt forbrug kan opnåes med et ls anlæg?
    Det jo ikke uden grund at man ikke bruger andet på entrepenør og landbrugsmaskiner, netop for at opnå et lavt energi forbrug.

    Og ja noget andet er om det så kan betale sig, det kommer an på driftstimerne, og prisen på en kWh på hvad end der driver pumpen.


  • Frederik N
    Frederik N Tilmeldt:
    okt 2012

    Følger: 1 Emner: 2 Svar: 4
    #20   21. apr 2014 Det var denne hjemmeside som viser priser: http://taon.dk/hydraulikmotorer-6

  • #21   21. apr 2014 Nå, okay så nu skal vi til at hakke på hinanden omkring hvilken uddannelse man har. Jamen det er flot du kan tage den derud.

    Jeg tror bare vi lukker den her. Håber at Frederik finder noget som virker til hans projekt.


  • #22   21. apr 2014 Det var bestemt ikke for at være personlig smiley

    Men ser da gerne du kommer med noget som underbygger din pointe?

    Indtil videre har du selv prøvet og afvise min påstand, netop fordi du er ingenør, og har skrevet speciale i hydraulisk regulering.
    Hvorfor min provokation var for at prikke lidt til dig smiley

    Jeg har bestemt ikke noget i mod blive belært, ligegyldigt hvilken uddannelse man har, men det kræver noget fakta smiley

    Frederik

    Har du tænkt på at evt. købe en styreorbitrol?
    Du vil med med din motor godt kunne trække omkring 30 liter ved 150 bar, ved fuldlast..
    Skal du kun bruge den motor til og trække hydraulik til styretøj eller vil du bygge mere på?

    Hvor stærkt vil maskinen kunne køre?


Kommentér på:
Hydraulik-teori

Annonce