{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
1.001 visninger | Oprettet:

Massey Ferguson 835 mejetærsker {{forumTopicSubject}}

Hej..

Vi har investeret i en ældre MF 835 mejetærsker med 16 fods skærebord og ca 140 hk. Den ser rigtig fin og velholdt ud. Er der nogle, der har erfaringer med sådan en model, og hvad man evt skal være opmærksom på eller fifs til kørsel(særligt ved vårbyg), tjekpunkter osv.

Vi er nybegyndere til mejetærsker, så instruktionsbogen er købt ved Peter Traktorbøger. Men nu står vores vårbyg noget varieret i år pga. tørke - hvor vigtigt er det at sikre det samme flow igennem maskinen for at sikre en god udskillelse osv? Vi har god tid, da vi iår kun har 20 ha, men tænkte om f.eks. for lidt materiale kan have betydning ligesom hvis man kører for stærkt. Vil gerne tage det stille og roligt for lære maskinene at kende, men ved ikke om ens afgrøde har betydning, hvis man kører efter laveste fællesnævner.


Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  Massey Ferguson 835 mejetærsker
  • #1   9. jul 2016 Hvis det ikke lader sig gøre at vente til det hele er modnet ordentligt af, kan det være nødvendigt at hjælpe de mest saftige pletter, eller sprøjtespor/gyllespor med lidt Roundup.
    Når bare det hele er modent så aksene hænger lodret ned, skal den nok kunne tærske det hvis slaglerne i cylinderen er i orden, broen er ren og ret og soldene selvfølgelig stadig kan justeres.
    Er det foderbyg eller maltbyg ?


  • #2   9. jul 2016 Ok.. Selv om det er lidt uens, så jeg nu nok, at det skal modnes ens, og det er sået sidst i marts, så der er tid nok. Det er en maltbyg-sort, så vi satser på, at det kan blive til det.
    Så det har ikke betydning for indstillingen, f.eks. afstand på broen, hvis der er lidt materiale i den ende af marken og normalt udbytte i den anden - tænker man i så fald skulle regulere hastighed


  • #3   10. jul 2016 Nej man stiller noamalt ikke på broafstand og cyl. hastighed når først man er i gang. Det er kun de aller nyeste maskiner med automatisk justering der kan det.
    Hvis det skal være maltbyg skal i i hvert fald sørge for at den ikke beskadiger kernerne som det første. Både de små overmodne og de store normale. Tror de tidlige områder har mindre kerner så der vil nok hænge lidt mere stak på dem. Det må man acceptere sådan et år.
    Jeg ville nok indjustere den hvor kernerne er normale/størst og så acceptere at det bliver noget langskægget at se på i tanken hvor den er overmoden og kernerne er små
    Følg spildindikatoren. Den vil vise at du kan øge farten hvor det står tyndt eller er lavt eller meget modent.


Kommentér på:
Massey Ferguson 835 mejetærsker

Annonce