Forkæl dig selv med en pause fra hverdagen

Forkæl dig selv med en pause fra hverdagen

12. apr 2021

Efter en lang arbejdsdag har man ofte brug for en pause. Men selvom man tillader sig selv at slappe fuldstændig af, er det ikke altid lige nemt at samle ny energi til den nye arbejdsuge. Mange forbinder en aften foran fjernsynet med en rolig og afslappet pause fra hverdagen, men det er ikke altid nok. En pause skal være en flugt fra noget, så man har tid til at lade op til endnu en uge på arbejdspladsen. Det kan hjælpe med at gøre dig mere effektiv og sikre at du ikke bliver udbrændt og stresset. Men hvordan slapper man fuldstændig af? Følg med nu og få råd til hvordan du samler fornyet energi. 

Kom væk fra vante omgivelser

Hjernen har brug for et tiltrængt hvil, så man kan koncentrere sig igen. Der findes utallige måder at slippe væk fra hverdagens strabadser - og det starter ofte med at komme væk fra vante omgivelser. På spatilbud.dk kan du finde ophold, hvor netop du er i fokus. Her kan du uden bekymringer tage en fortjent pause fra hverdagen og forkæle dig selv og en du holder af. Selvforkælelse er et af de mest afstressende pauser du kan give dig selv, fordi du ikke behøver at gøre noget selv. Det giver dig tid til at finde den indre ro og lade alle negative tanker ligge derhjemme. 

Skab dit eget frirum

Hvis du ikke er i stand til at tage på ophold, er der stadig mange muligheder. Har du familie der kræver din opmærksomhed, kan det ofte virke svært at holde en pause, men det er altså vigtigt at du husker at trække dig. Skab dit eget rum, hvor du kan få ro og lægge problemerne på hylden for en stund. Om det er skuret, soveværelset eller badeværelset, skal du lade hjernen få ro og blot trække vejret. Husk at det altid er okay, at fortælle andre at du har brug for at trække dig, så de ikke forstyrrer din pause. Et pusterum kan give fornyet energi og glæde i hverdagen, så det er utrolig vigtigt at du giver dig selv lov til at falde ned. 

Gør brug af naturen

Mange glemmer det, men en af de bedste ressourcer vi har er naturen. Hop i noget behageligt tøj, bind snørebåndende og hop ud i naturen. Både lange og korte ture i den friske luft har stor indflydelse på dit velbefindende og din energi. Ved at opholde dig udendørs, og især i dagslys, kan give dig det boost du har brug for i hverdagen. Solen får niveauet af serotonin i hjernen til at stige, og er altså derfor rigtig godt for humøret! En bonus er, at frisk luft giver kroppen mulighed for at komme af med kuldioxid, som ellers er en lidt anden process når du opholder dig i et indeklima. Kom ud og nyd vejret!Følg og få notifikationer ved næste blogindlæg


Annonce