Gør bilen klar til sommeren sydpå

Gør bilen klar til sommeren sydpå

5. mar 2018

Sneen smelter langsomt, og sommeren nærmer sig. Det betyder, at skolerne snart holder lukket, og ferien begynder. Måske går du allerede nu med ferietanker i hovedet og har tænkt at tage sydpå med bil og campingvogn. Der er nogle bestemte ting, man bør være opmærksom på, når man kører med bilen mod andre lande i EU på ferie. Vidste du fx, at hvis du kører på ferie i Frankrig, skal du have en alkoholtester med, og at i flere lande kræver det, du har et godkendt miljømærke? Læs med her, så du er sikker på, at både du og bilen er helt klar til at tage på sommerferie.

 

Skift til sommerdæk


Kører du mod de varme lande i sommerferien, er det altafgørende, at du husker at skifte til sommerdæk. I tørt og varmt vejr (som det jo oftest er sydpå) har sommerdæk et betydeligt bedre vejgreb og bremseevne end vinterdæk. Det kan altså betyde forskellen mellem en ulykke og en gnidningsfri ferie at have de rette dæk på. Her kan du læse mere om sommerdæk. Husk også, at alle fire dæk skal have det rette tryk, så du ikke slider dækkene hurtigere op.

 

Gennemtjek din bil fra top til tå


Når du alligevel er i gang med dækkene, kan du lige så godt give hele bilen et grundigt tjek, så du er sikker på, at bilen er helt klar til sommeren. Kontroller bl.a. din bils mængde af sprinklervæske, så du kan se ud ad forruden. Tjek også olie, køler- og bremsevæske. Det er også en god idé at køre med en ekstra dunk olie og sprinklervæske bagi, så du ikke pludseligt løber tør under turen. Tjek også om bilens aircondition virker. Det er ikke en særlig ”cool” situation at sidde i 30 graders varme, fordi man ikke fik kontrolleret bilens aircondition hjemmefra!

 

Gør bilen rent


Når du kører blandt de lækre og dyre biler i Roms gader, vil du ikke have, at din egen er møgbeskidt, vel? Sørg derfor at give bilen en ordentlig rengøring både indvendigt og udvendigt, så du ikke bliver grinet af unødvendigt. Du kan i den sammenhæng også fjerne rust og give bilen en omgang ny lakering eller voks.

 

Forbered dig hjemmefra


Der gælder mange regler i de forskellige lande i EU, som man bør være opmærksom på, så man ikke straffes med en dyr bøde. I flere byer i Tyskland som Berlin, Bremen, Hannover og Köln m.fl. er der indført miljøzoner, hvilket betyder, at du skal have et godkendt miljømærke til at sidde synligt på indersiden af forruden i højre side. Også i Tyskland sammen med Spanien, Italien, Portugal og Østrig er der lovkrav om at have en gul vest til alle passagerer i bilen i kabinen.

Endvidere er det i Frankrig lovpligtigt at have en alkoholtester med i bilen. I Bulgarien, Grækenland og Tyrkiet er det også lovpligtigt at have en brandslukker med i bilen. Husk, at der i mange lande også findes tunnel- og motorvejsafgifter, som du kan tage højde for på forhånd og skåne dig selv for overraskelsen. Husk selvfølgelig også at medbringe advarselstrekanten og førstehjælpskassen, der også er lovpligtige i de fleste lande, og som er uundværlige i nødstilfælde.

 

Nyd turen!


Når du har gjort de nødvendige forberedelser i forvejen, kan du bedre slappe af på din lange feriekøretur. Nyd, at du og familien har friheden til selv at køre rundt og selv bestemme, hvor og hvornår I ankommer og tager derfra igen. At køre i en forhåndsgodkendt og sikker bil giver tryghed, og således kan I bedre nyde turen og få endnu mere ud af ferien. God tur!


Følg og få notifikationer ved næste blogindlæg