Har du den helt rigtige topmadras til din seng?

Har du den helt rigtige topmadras til din seng?

6. maj

Der er mange dele af sengen, som skal spille sammen for at man får den perfekte nattesøvn. Og en god nattesøvn er vigtigt for at man kan klare sig igennem hverdagen. Derfor er det rigtig vigtigt at du også får den helt perfekte topmadras til din seng. Oftest tænker man slet ikke over at topmadrassen også er vigtig for sengen, men det er den. Så hvis du gerne vil finde den helt rigtige topmadras, så læs med her.  

Hvad er en topmadras 

Helt basalt set er topmadrassen den madras, som der ligges ovenpå sengens øvrige madrasser. Topmadrassen er tyndere end de andre madrasser, men er stadig rigtig vigtig for komforten i sengen. En af fordelene ved en topmadras er, at man både kan justere liggekomforten og varmen i sengen. En anden fordel er, at man med en topmadras skjuler revnen i midten af sengen på en dobbeltseng. Desuden er topmadrassen med til at forlænge sengens levetid, da man ikke ligger direkte på de andre madrasser i sengen. 

Forskellige typer af topmadras 

Ligesom med alt andet, så findes der forskellige typer af topmadrasser, som kan hver deres. Der findes i alt tre forskellige typer af topmadrasser. Den første type madras er en topmadras lavet af skum, hvilket også er den billigste type madras. Den anden type topmadras er lavet af memory skum og den sidste type topmadras er lavet af latex. 

Topmadras af skum 

En topmadras af skum er den standard madras, som oftest følger med når du køber en ny seng. Topmadrassen af skum tilfører ikke noget til sengens komfort som sådan, men er bare med til at forlænge sengens levetid og holde på varmen i sengen. Derfor er topmadrassen også for dem, som bare gerne vil forlænge levetiden på sengen indtil der er råd til en ny seng eller nye madrasser. 

Topmadras af memory skum 

En topmadras af memory skum former sig efter kroppen, sådan at man får et mere lige forløb med rygsøjlen. På den måde oplever hele kroppen aflastning og støtte når du lægger dig ned. En ulempe ved en topmadras af memory skum er, at den, ligesom ved skum topmadrassen, holder på varmen. 

Topmadras af latex

Hvis du derimod skal have en topmadras, som leder varmen væk når du sover, så skal du vælge en latex topmadras. Det gode ved en topmadras af latex er, at den leder de halvanden liter vand væk, som vi sveder hver nat og på den måde holder madrassen endnu længere. En anden fordel er, at  topmadras af latex giver samme liggekomfort, som en topmadras af memory skum. Derfor er en topmadras det ultimative inden for topmadrasser, hvis man altså har råd og lyst til at ofre lidt ekstra penge på sengens øverste lag. 

Hvad skal du være opmærksom på? 

Der er tre ting du skal overveje, når du køber topmadras. 

  • Først og fremmest skal du finde ud af hvor stor en topmadras der er brug for. 

  • Dernæst skal du overveje dit budget for topmadrassen. Har du råd til den helt dyre eller skal det være den lidt billigere? 

  • Til sidst skal du overveje hvilken funktion topmadrassen skal have. Skal den aflede varme, støtte kroppen eller bare forlænge sengens levetid? Følg og få notifikationer ved næste blogindlæg


JonasJensen
JonasJensen (Kommerciel blogger)
Oprettet 10. jul
JonasJensen
JonasJensen (Kommerciel blogger)
Oprettet 26. maj
x