Skal du købe eller privatlease din næste bil?

Skal du købe eller privatlease din næste bil?

28. aug 2018

Det kan være utrolig kompliceret at gennemskue, hvad der bedste kan betale sig, når det kommer til at privatlease eller købe din næste bil. Svaret på dette spørgsmål afhænger af flere forskellige parametre. Du skal bl.a. tage højde for kørselsbehov, hvor længe du beholder bilen og selvfølgelig prisen. Læs mere her, så du kan finde ud af, hvad der bedst betaler sig for dig. 

Køb af bil kan bedst betale sig når..

Har du f.eks. har friværdi i dit hus, så kan du højst sandsynligt også låne pengene til din nye bil forholdsvis billigt. Du bør også kun købe en fabriksnybil, hvis du regner med at beholde den i mere end tre år, da bilen kun vil blive billigere i de kommende år. Derimod vil bilens værditab være størst i løbet af de første leveår. Derfor bør du aldrig overveje at købe en bil, hvis den skal skiftes ud med en ny inden for tre år.

Derudover kan det bedst betale sig at købe en ny bil, hvis du elsker spontane weekendture eller lange bilferier, hvor du ikke skal være afhængig af forudbestemte kilometeraftaler. Din egen bil er derfor det bedste alternativ for dig, som har et mere uforudsigeligt liv. I den forbindelse vil der bl.a. være plads til bolig- og jobskifte, som ændrer dit kørselsbehov. 

Ejerskabet er også en fordel, som du kan nyde godt af, når du køber din egen bil. Det vil ikke stå til ansvar over for din leasingudbyder. Derfor behøver du heller ikke bekymre dig om evt. småskader eller slid, når den skal tilbageleveres.

Leasing kan bedst betale sig når..

Du bør overveje privatleasing, hvis du udskifter din bil en gang hvert tredje år eller oftere, da det vil være den billigste løsning. Derudover er privatleasing også er en løsning for dig, der kender og kan forudsige sit kørselsbehov over de næste 3 år.

Det anbefales derfor, at du er etableret på hjemmefront, hvis du overvejer privatleasing. Hvis du er etableret på hjemmefronten, så du kan nemlig forudsige dit kørselsbehov i højere grad. Hvis du f.eks. har et fast fuldtidsarbejde, børn og ikke skal flytte fra din bolig i løbet af de næste par år, så vil privatleasing være en optimal løsning for dig, da du forhåbentlig ikke kommer til at overstige leasingsaftalens antal km.

Hvis du overskrider de aftalte antal kilometer, så vil de ekstra kilometer bliver afregnet til en højere pris. Derimod får du også nogle gange tilbagebetalt et beløb, hvis du ikke får kørt alle kilometerne i løbet af en måned. Det er dog ikke alle leasingudbydere, der tilbyder denne service.

 Derudover vil en leasing aftale også forhindre, at du gældsætter dig for en bil, som du normalvis ikke ville have haft råd til. Du slipper også for at bekymre dig om bilens værditab, når den skal sælges, da du ikke ejer den. Hvis du også kan fornemme, at leasing af en bil er det mest optimale løsning for dig, så kan du altid finde over 200 leasingtilbud på Nellemannleasing.dk.

Den bedste valgmulighed

Det er svært at svare på hvilken valgmulighed, der er bedst for dig. Det er nemlig den individuelle situation, der gør sig gældende, når det kommer til at vælge privatleasing eller køb af bil.

Det kan hurtigt virke langt billigere at privatlease din nye bil, men sådan forholder det sig ikke altid. Der findes både fordele og ulemper ved at lease og købe din næste bil. Derfor anbefales det, at du overvejer dit kørselsbehov, trangen til at udskifte din bil og prisen på de respektive løsninger før, du tager en beslutning. 


Følg og få notifikationer ved næste blogindlæg


x