Vær opmærksom, når du skal sælge din bil

Vær opmærksom, når du skal sælge din bil

26. maj 2019
Hvis du skal sælge din bil, er der en lang række ting, du skal være opmærksom på i forbindelse med salget. Det er vigtigt, at det juridiske og både din og købers sikkerhed er på plads, da der ofte er tale om store pengetransaktioner. I det følgende har vi samlet en række råd og faldgruber, du skal være opmærksom på, hvis du vælger at sælge din bil privat. 

Overvej at få professionel hjælp
Først og fremmest kan det være en rigtig god idé at få professionel hjælp, når din bil skal sælges. Dette er særligt vigtigt, hvis du sælger en dyr bil eller det er første gang, du skal foretage et privatsalg af et køretøj. Hos NEMbilhandel kan du helt gratis få hjælp til en sikker handel, og de giver samtidig mulighed for at klare salget med delbetaling. Benytter du deres tjeneste, behøver du ikke at bekymre dig om alle de faldgruber, der er i forbindelse med et privatsalg, da de hjælper med alt fra pengetransaktionen til korrekt slutseddel. Det gør det langt nemmere og mere sikkert for dig at få afsat din bil og din potentielle køber vil ligeledes føle sig tryg ved salget. 

Sørg for sikker betaling 
Vælger du selv at stå for handlen, er det utroligt vigtigt at sørge for, at betalingen foregår på sikker vis. Den sikreste måde er ved en traditionel bankoverførsel. Her kan du med sikkerhed afgøre, at der er dækning på købers konto og overførslen går som regel forholdsvis hurtigt. Hvis der er tale om mindre dyrt bilsalg, kan kontanter også være en løsning. Men ved store pengetransaktioner, kan det være problematisk at sikre sig, at pengene er ægte og få dem sikkert i banken. 

Finansiering af købet
Hvis der er tale om salget af en dyr bil, vil mange købere være interesserede i at lave en finansieringsaftale, hvor de betaler at på bilen løbene. Dette er dog ikke tilrådeligt at sige ja til, når der er tale om en privathandel. Sørg i stedet for at få pengene samtidig med at overdragelsen af bilen sker, så køretøjet aldrig er ude af din besiddelse før, du kan se pengene på din konto. Den eneste måde at lave en sikker finanseringsaftale på ved privathandel, er gennem en service som NEMbilhandels, da de her varetager delbetalingen, og du som sælger altid får det fulde beløb på én gang.

Vær opmærksom på din oplysningspligt
Det er vigtigt at vide, at du har oplysningspligt i forbindelse med et bilsalg. Det betyder, at du har pligt til at oplyse om alle de fejl og mangler, du kender til (eller bør kende til) ved bilen. Gør du ikke det, kan du i sidste ende blive ansvarlig, hvis noget i bilen ikke fungerer korrekt. Alle disse oplysninger, skal du altid sørger for, at skriver ind i købsaftalen, så du kan bevise, at du har gjort køber opmærksom på dem. 

Sørg for at klare registrering i fællesskab
I princippet har køber hele tre uger til at klare omregistreringen efter, at slutsedlen er blevet underskrevet. Det er dog en god idé altid at lave omregistrering sammen med købet, inden du lader ham eller hende køre afsted i bilen. På den måde, er du sikker på, at det sker rettidigt, og at alt udfyldes korrekt. Omregistreringen kan klares online, og det derfor nemt for jer at gøre det sammen inden handlen afsluttes. 

Korrekt udarbejdning af slutseddel
Sidst men ikke mindst, er det utroligt vigtigt at udformet slutsedlen helt korrekt. Det er, som nævnt, her du oplyser eventuelle fejl og mangler ved bilen. Er disse ting ikke oplyst korrekt, kan det betyde reklamationer, som kan koste dig dyrt, hvis køber kan bevise, at de ikke er blevet nævnt. Slutsedlen er den kontrakt, som i sammen indgår, og derfor er det utroligt vigtigt, at den er udformet som den skal, og beskriver salgets vilkår i detaljer. Er det første gang, du skal lave en slutseddel, er det igen anbefalelsesværdigt, at du overvejer at bruge en tjeneste som NEMbilhandel, da de hjælper med udformningen af slutsedlen, og dermed sikrer, at du får det hele med. 

Følg og få notifikationer ved næste blogindlæg


JonasJensen
JonasJensen (Kommerciel blogger)
Oprettet 19. feb
JonasJensen
JonasJensen (Kommerciel blogger)
Oprettet 28. dec 2023
Annonce