{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter

BT-25 Pillepresser

8.810 visninger | Oprettet:

Hej TG.
Her er et Album med min Pillepresser, hvor man kan få en indsigt i hvordan den er bygget op og hvor nem den enlig er at servicere :-)
det er ikke sikkert at den fanger alles interesse men håber da der sidder nogen derude som også selv producere deres egen bio/træ/halm eller foderpiller selv .

lidt om Maskinen: Det er en Dansk produceret BT-25 pille presser fra brian thomsen maskinfabrik i dybvad i Nordjylland.
jeg er ikke stødt på mange anlæg som er komplette eller i Drift.
men jeg er utrolig glad for mit anlæg og der er uanede muligheder for hvad man enlig kan presse til piller, nogle kombinationer er bedre end andre og hvis det f.eks er til brændsels piller er det heller ikke lige meget hvad de indeholder for at få en god brændværdi.
men selve maskinen er virkelig nem at betjene via styringen med touchpanel
den bliver startet op i Stjerne/trekant for at sænke strømmen under opstart, derfor kan den køres på en 16A gruppe! når den er startet gælder det om at få den op i drifttemperatur det lykkeds bedst med en kombination af friktion( matricen og kohller rullerne ) og dertil et forholdsvis let matriel med høj fugtighed. jeg tilsætter altid lidt vannd/olie til at opnå varme, dertil starter og slutter jeg af med at køre en blød majs blanding i, så man ikke bare slukker den med f.eks træ i matricen da det så ville være for bøvlet at få presset de første piller ud næste gang man starter op igen :-D det skal lige siges at det ikke er særlig sjovt at bore/banke de huller ud som har fået lov at køle af med træ i, da det sætter sig urokkeligt fast i de små huller :-D men det finder man hurtigt ud af! jeg altid stoppet den med noget blødere end. f.eks træ i.

maskinen er født med en Indførings snegl som føder mertricen med matrialet og blander det inden, den snegl er reguleret med en frekvensomformer som op/ned justere mængden den føder ind efter hvor mange ampere hoved motoren bruger. så hvis hovedmotoren virkelig bliver belastet ned regulere den hvor meget den køre ind. alt det bliver gjort automatisk og det eneste man skal er at se der kommer piller ud :-) Dejligt

jeg har et transport/kølebånd til pillerne hvor de falder ned i når de er presset og med luft fra en blæsemotor bliver de kølet og blæst rene for evt. støv og smuds. så kan man vælge om man vil fylde dem i bigbags eller videre til en silo eller andet.

jeg har forskellige mertricer til min, med både forskellige diameter (6-8 mm) på pillerne og forskellige preslængder 30/40mm alt efter hvad man skal lave

dette anlæg har kun kørt 27 drift timer og er produceret i 2008. men står stadigvæk som nyt. jeg har et nyere og større anlæg jeg skal have startet op og derfor går jeg med tanken om at sælge dette.

det er komplet med alt hvad der behøves for at komme igang med at lave sine egne piller. ville være idelle til et landbrug/mink avler der havde en let tilgang til matrialer der kan presses til træpiller eller foderpiller.
men ligger en masse billeder op så dem som har spurgt bedre selv kan se hvordan det hele fungere

jeg vil forsøge at få lavet en salg opslag snart.

Mvh. Søren :-)Søren K
Mand | 28 år | Oprettet: 24. mar 2017


Kommentér på:
BT-25 Pillepresser
Annonce