{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
1.063 visninger | Oprettet:

Hjemtransport af traktor, privat uindregistret {{forumTopicSubject}}


Hvad hvis man som privat person køber en uindregistret gammel traktor. Må man kører/transportere den hjem i den på landevejen, når man køber den/hvis der bare er trekant og rotorblink på ? (40km landevej)
Har ingen nummerplade.
Hvis ikke, hvor stor er bøden ? 5000kr ?

Hvis man nu kunne spare 2000kr på maskin transport. smiley


Kommentarer på:  Hjemtransport af traktor, privat uindregistret
 • Jørgen B
  Jørgen B Tilmeldt:
  dec 2014

  Følger: 5 Følgere: 14 Svar: 793
  #1   12. maj Man må ikke komme på vejen udn ansvarsforsikring

 • #2   12. maj Hvorfor bliver du ved med at spørge om det samme? smiley
  Du har fået svaret fra flere.


 • #3   12. maj Tegn en ansvarsforsikring til 250 kr og du kan køre lige så tosset du vil.

 • #4   12. maj Nej, det kan han netop ikke. Det kræver indregistrering med rød kant.

 • #5   12. maj Okay så hvis det er en traktor deR er fra 76-78 ish, skal den vel synes og godkendes til vej.
  Hvad koster det ca at have sådan en svend indregistreret som privat. Vægt ca 2900kg + ca. 500kg frontlæsser.


 • Ole B
  Ole B Tilmeldt:
  jan 2019

  Følger: 1 Svar: 15
  #6   13. maj Få den ansvarsforsikret under din hus-/landbrugsforsikring - evt. har sælger den allerede forsikret og du kan køre på hans. Indregistrering behøver du ikke, medmindre du også kører med et vogn efterspændt - om du må køre med et redskab som f.eks. en frontlæsser er jeg ikke helt sikker på.

  Derudover skal du sørge for at traktoren har forskriftsmæssig belysning - dvs. 2 posistionslygter foran, 2 baglys, der skal sidde yderst på skærmene og endnu længere ude, hvis traktoren har tvillingehjul.

  2 bremselys

  Bremserne skal være sammenkoblede (sikre evt. vha. en strip at låsepalen ikke kan glide ud) og virkningsfulde

  Advarselstrekant bagpå

  Rotorblink behøver du ikke/ det er ihvertfald ikke nok

  Bliver du stoppet af politiet og du får en bøde, kan du hvis du ikke har så stor en indkomst evt. få bøden nedsat til det halve - men du må ikke køre videre, før du har ovennævnte i orden - eller du må alligevel rekvirere og betale for hjemtransport.


 • Stig M
  Stig M Tilmeldt:
  nov 2011

  Følger: 1 Følgere: 1 Svar: 20
  #8   13. maj Du ringer til dit forsikringsselskab og får tegnet en ansvars forsikring på det stel nr traktor har. Det skal du under alle omstændigheder have uanset hvad du laver med traktor. Når det er gjort er det lovligt at køre fra gård til mark med redskab samt hjemtransport af traktor og transport af traktor til værksted. Kun hvis du skal lave transport opgaver med vogn med egne produkter skal du have investeret i en nr plade. Traktor skal ikke synes for at tegne en ansvars forsikring men den skal selvfølgelig altid være i orden hvis du kommer steder hvor andre også har adgang.

  Mvh. Stig


 • #9   13. maj Køb "prøveplader" hos politet for en dag, så er du forsikret. Det har jeg gjort flere gange

 • #10   13. maj Gælder hjemtransport også ved køb af traktor ?
  Og ja man kunne måske kører på sælgers ansvarsforsikring. Hvis den er forsikret af nogle der driver erhverv, må en privat person så trille i den hjem ?


 • #11   13. maj Tror det bliver prøverplader. Og ja, jeg er lidt ny på området, så er glad for de mange svar og ideer. Fedt i gider hjælpe noops som mig.
  Dog er Corona lidt i vejen for at hente pladerne fysisk på motorkontoret, så de skal bestilles.
  Skal man selv på forhånd vælge en dag, eller skal de aktiveres?


 • #12   13. maj En uindregistreret traktor skal for det første være færdselsmæssig i orden såfremt den skal køre på landevej d.v.s. styretøj, bremser, signalapparat, lys og afvisere skal være i orden! Dernæst hvis der er papirer på køretøjet kan der købes prøveskilte til transporten.
  En anden mulighed er at montere et redskab på traktoren f.eks. en plov el. lignende og traktoren er nu blevet et arbejdsredskab, som kan køre på vejen uden problemer, husk bare ansvarsforsikring og det færdselsmæssige!

  MVH HK


 • Stig M
  Stig M Tilmeldt:
  nov 2011

  Følger: 1 Følgere: 1 Svar: 20
  #13   14. maj Du kan sagtens købe prøveplader for en dag med forsikring !! Men hvad så når du kommer hjem? Hvis du river gårdspladsen el bare vender traktor et sted hvor andre kan færdes kan du komme i en situation hvor du er erstatnings pligtig !!!! Så ansvars forsikring er altid et must hvis traktor kan køre. Det er for sent at tegne den når skaden er sket !! Så er der kun dig selv til at betale

 • Ole B
  Ole B Tilmeldt:
  jan 2019

  Følger: 1 Svar: 15
  #14   27. jul Du skal ikke på motorkontor efter prøvemærker (medmindre du vil betale ekstra for personlig ekspedition) - derimod kan du spare penge ved at bestille dem hos told og skat og senere få dem udskrevet hos en nummerpladeoperatør.

  Men som skrevet ovenfor beskrevet er det ikke nødvendigt - eller muligt i det hele tage at købe prøvemærker til din traktor - derimod skal du blot sørge for en forsikring.

  Men undersøg prisen på at få den transporteret - så behøver du heller ikke tænke på lys, bremser eller lygter - eller om traktoren kan klare turen uden stop.


Kommentér på:
Hjemtransport af traktor, privat uindregistret

x